• Algemeen
  • Dag tot dag
  • Data en prijzen
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart

Dit wordt de meest bijzondere reis uit ons aanbod. Wat lang, maar wil je een uitzonderlijke en bijzondere route en niet over wegen in aanleg dan is dit zonder twijfel de beste keus.. Uniek en eenmalig, want het volgende Shey-festival is over 12 jaar!!! Wie de Sneeuwluipaard van Peter Matthiesen heeft gelezen zal het bekend voorkomen. Shey! In 2024 nog steeds ver weg van de “gewone” bewoonde wereld, ligt dit klooster op 4350 meter hoogte te midden van de Kanjiroba keten en ten noorden van de Dhaulagiri in Upper Dolpo. Honderden devote pelgrims komen hier begin september bijeen om te feesten met zang en dans, te mediteren, om uiting te geven aan hun toewijding aan hun boeddhistische principes. Eén van die uitingen is het lopen van de kora (omrondig van een heilige plek) rond de Crystal Mountain. Wij lopen (als je zin hebt tenminste) mee. Voor de aanloop nemen we de prachtige route langs de Suli Gad, langs het magisch blauwe Phoksumdo meer. De uitloop gaat via de onbekende route over de Sela Mukchun La en de Langmusi La naar Do Tarap. Vervolgens door het zelden door toeristen bezochte dal van de Barbung rivier. Als klap op de vuurpijl(en) lopen we langs het bijzonder afgelegen Mukot en over de 5700 m hoge Mu la naar Jomosom.

Gegarandeerd vertrek!!

Geen details gevonden.

Reisplan

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam

Op dit moment is het vliegen met Air India het best en goedkoopst en bovendien mag je 2 stuks bagage p.p. meenemen wat handig is i.v.m. het meenemen van tenten in andere trekking benodigdheden.

Dag 2

Aankomst in Kathmandu

Na een mooie vlucht (eventueel zicht op de Himalaya) en waarschijnlijke tussenlanding in Delhi landen we op Kathmandu airport. Dat is altijd een belevenis op zich omdat je vlak voor de landing over de huizen heen scheert. Transfer naar het comfortabele hotel op een rustige plek in de Thamel. Hier heb je de gelegenheid om je op te frissen, bij te komen van je vlucht en de buurt te verkennen. In de avond krijg je een briefing over de reis en maak je kennis met de gids.

Dag 3

Kathmandu verblijf, sightseeing, voorbereiding

Even aarden in Nepal en voor wie er nog nooit is geweest is er zo ontzettend veel te zien, dat je daar aan deze ene dag niet genoeg aan hebt. De boeddhistische Stupa’s Swayambu (op een heuvel) en Bodnath (de grootste) zijn dan belangrijk, maar ook de grote en heilige hindoetempel Pashupatinath moet je gezien hebben. Daarnaast is het heel erg leuk om te dwalen in de straatjes en steegjes tussen het hotel in de toeristenwijk Thamel en het beroemde Durbar Square met z’n pagodetempeltjes die grotendeels weer in oude glorie zijn hersteld (na de aardbevingen van 2015).

Dag 4

Kathmandu-Nepalgunj vlucht

De ongeveer 400 km leggen we in een klein uurtje af. Het is moessontijd dus het weer is niet al te stabiel en dat kan z’n weerslag hebben op de vluchttijden en zelfs het al of niet doorgaan van de vlucht. Is het helder dan heb je een prachtig zicht op een groot deel van de Himalaya waar je langs vliegt.

Dag 5

Nepalgunj-Juphal (2500m), 20 minuten vlucht Juphal naar Dunai (2100m) lopen, 3 uur, 450 m dalen, 50 m stijgen

Ook hier geldt weer dat er onzekerheid bestaat over deze vlucht maar ook hier kunnen we gebruik maken van vervoer over land als het moet. Je vliegt naar het noorden vlak langs en boven de steile hellingen van de Hiunchuli Patan van ongeveer 5500m hoog. Direct daarna maakt het vliegtuig een bocht naar rechts en begint het te dalen naar de airstrip van Juphal. Het is een korte baan die schuin omhoog loopt zodat het toestel makkelijker kan afremmen. De dragers zijn er al en staan op ons te wachten. Na het uitladen lopen we omlaag door het dorp waar de mensen nieuwsgierig kijken naar wie er gekomen zijn. Meteen zijn we in een compleet andere wereld, met akkertjes op terrassen in een koelere bergwereld met bruine, groen en grijze wanden en een woeste rivier beneden. We dalen af naar de rivier en lopen daar langs naar de hoofdplaats van Dolpo: Dunaï. Door het centrumpje slingert het pad zich langs winkeltjes en huizen. Hier slaan we voor de eerste keer ons kamp op op de blue sheep campsite. Mochten er al acceptabele lodges zijn verschenen, dan nemen we daar onze intrek in. In de middag kunnen we het stadje even rond lopen en een bezoek brengen aan de Bön-school die aan de overkant van de rivier ligt, ietsje heuvelop.

Dag 6

reservedag

Extra dag om vertraging op te vangen. I.v.m. het feit dat het moessontijd is, is het niet uitgesloten dat de vlucht niet door kan gaan. In dat geval nemen we dag 5 en 6 om met een jeep of bus overland te reizen naar Dunai.

Dag 7

Trek Dunai naar Sepka (2650m), 6 uur lopen, 600 m stijgen, 50 m dalen

Na het ontbijt lopen we in ongeveer 1,5 uur terug naar de grote hangbrug bij Rupa Gad en steken over in noordelijke richting het steile en schitterende dal in van de Suli Gad (rivier). Deze zullen we volgen tot aan het Phoksumdo meer, 3 dagen verder. Langzaam gaat het nu wat omhoog en soms ook weer een stukje omlaag. De bergwanden zijn veelal steil maar hier en daar komen we nog langs wat huisjes waar mensen op de kleine vlakke stukjes grond nog wat verbouwen. Tegen het eind van de dag gaat het wat meer omhoog totdat je een wat grotere open plek beneden je ziet waar ook wat huisjes staan. Hier zijn een klein aantal lodges waar we als er plaats is gebruik van kunnen maken, anders zetten we de tent op.

Dag 8

Trek Sepka naar Sumduwa (3100m), 5 uur lopen, 600 m stijgen, 150 m dalen

Het vervolg vandaag is een bosrijk wildernis gebied. Het pad slingert langs en soms via een hangbrug of een houten brug over de rivier. Het gaat iets meer op en neer dan gisteren maar per saldo toch ruim omhoog. Tijdens één van onze trektochten is hier een wolf gesignaleerd en gefotografeerd. Beter dus om niet alleen te lopen. De omgeving is prachtig met grote bomen, watervallen en een soms woeste rivier naast je. We kamperen bij een samenloop van 2 rivieren of in een lodge daar niet ver vandaan (een beetje afhankelijk van het weer).

Dag 9

Uitstapje naar Pungmo (3250m) en weer terug, 5 uur onderweg, 300 stijgen en dalen of een rust/acclimatisatiedag

Vandaag maken we een uitstapje in een zijdal naar het dorpje Pungmo. Dit is een bijzonder dorp, heel afgelegen en naar het schijnt heeft de lokale taal nog elementen in zich van het oorspronkelijke rijk Shang Shung waar waarschijnlijk zo’n 18.000 jaar geleden het boeddhisme tot ontwikkelingkwam in de vóór boeddhistische tradities van de Bön-stroming. Prachtig om te zien hoe de mensen hier leven, één met de natuur! We blijven een dag op deze hoogte om wat langzamer te kunnen wennen aan de hoogte. Je kunt deze dag ook gebruiken als rustdag én we kunnen hem gebruiken als we meer tijd nodig hadden voor de reis naar Juphal.

Dag 10

Trek Sumduwa naar Phoksumdo (3650m), 4 uur lopen, 550 m stijgen, 0 meter dalen

Vandaag krijgen we een flinke stijging naar 3650 meter hoogte. Het pad loopt eerst nog een stukje vrij vlak. Daar waar de vallei zich opent en splitst gaan we linksaf omhoog langs de massieve waterval die uit het meer komt. Dat meer is het legendarische Phoksumdo Meer. Het vertoont alle kleuren blauw van heel licht tot de meest mooie diep- en donkerblauwe tinten, en allemaal even intens alsof het niet waar is wat je ziet. Het meer wordt omgeven door met sneeuw bedekte toppen. We gaan hier overnachten in een lodge in het dorpje Ringmo dat aan het meer ligt. Het is er behoorlijk primitief en de yaks en geiten lopen gewoon vrij rond door de straat. De mensen hebben hier een Tibetaans uiterlijk met bijbehorende kleding en haardracht. Vanaf hier is het nog 3 dagen naar Shey.

Dag 11

Phoksumdo, rust en acclimatisatie dag

3600 meter is de hoogte waarbij je zeker een hele dag extra moet verblijven om verder te kunnen stijgen. We vermaken ons in het dorp en we brengen een bezoek aan het Bön klooster. Misschien kan de lama ons nog wat vertellen over deze prachtige manier van denken.

Dag 12

Trek Phoksumdo-Phoksumdo Khola (3650m), 5 uur lopen, 700m stijgen, 700m dalen

We verlaten Ringmo. Er loopt een onwaarschijnlijk mooi pad langs het meer naar het noorden. De wanden zijn steil, maar het pad is goed en deels uitgehakt uit de rotsen. Tijdens het tweede deel langs het meer stijg en daal je ongeveer 700 meter en dat brengt je op plekken met een ongelooflijk mooi zicht op het hele Phoksumdo Meer. Diepblauw en glashelder, een wonder op zich. Na de afdaling volgen we het pad langs de rivier die het meer van water voorziet en we maken kamp op een mooie plek in een bosachtige omgeving.

Dag 13

Trek Phoksumdo Khola-Kang La BC (4630m), 6 uur lopen, 1000m stijgen, 0m dalen

Na deze beginperiode van acclimatiseren kan het serieuzere werk beginnen. Na ongeveer 2 uur lopen slaan we een ruige zijvallei in en het eerste stuk gaat vrij steil omhoog. Het riviertje is hier kleiner en er zijn geen bruggen meer dus af en toe moeten we steenspringen om de beek over te steken. Later vlakt het pad wat uit en de stijging gaat dan veel geleidelijker. De bergwanden worden kaal en wanneer je achteruit kijkt is je blikveld gevuld door de blinkend witte sneeuw en gletsjers van de noordwanden van de indrukwekkende 6500 m hoge Kanjelaruwa. We maken kamp op een mooi grote vlakke plek te midden van kale bruine en grijze bergwanden. De nacht zal beslist koud zijn en een goeie slaapzak is hier wel een must.

Dag 14

Kang La BC-Shey (4350m), 6 uur lopen, 720m stijgen, 1000m dalen

Vandaag de eerste echte hoogte test. Eerst nog een kilometer geleidelijk omhoog en dan zigzaggend door steile en rulle grond nog eens 1 à anderhalf uur stijgen naar de ongeveer 5345 meter hoge Kang La. Vind je deze route te steil dan is er nog een breder en minder steil pad dat ook door paarden en yaks wordt gebruikt.Rondom een prachtig uitzicht en natuurlijk brengen de meegebrachte gebedsvlaggen aan. De wind neemt de vredevolle teksten mee de wereld in. Na de pas volgt een 100 meter steile afdaling waarna het pad uitvlakt en geleidelijk afdaalt naar de vallei van Shey. Bij een meertje buigt het pad af naar rechts en dan is het uitlopen naar de kampeerterreinen bij het klooster van Shey.

Dag 15, 16 en 17

3 dagen Shey festival

Het bijwonen van het Shey-festival is het mooiste, beste en meest indringende wat je kunt doen als je geïnteresseerd bent in alles wat met Tibet en Tibetaans boeddhisme te maken heeft. Deze reis geeft je een kijkje in de grote veelzijdigheid van de Tibetaanse wereld. In Tibet zelf doen de Chinezen al tientallen jaren hun uiterste best om het religieuze en culturele erfgoed van de Tibetanen te vernietigen, maar hier in Nepal in Upper Dolpa is het nog springlevend en in volle bloei. Hier komt de spirituele gemeenschap van Dolpo en daarbuiten bijeen om hun cultuur te vieren. Kleurrijke ceremonies, de mensen dragen hun mooiste kleren en sieraden, er zijn rituele gezangen en dansen, boogschietwedstrijden, zegeningen door de hoge lama’s in de sfeervolle gompa’s. Samen met vele van de honderden zo niet duizenden pelgrims kun je op de dag van volle maan de Kora ofwel heilige rondgang, rond de Crystal Mountain lopen. Deze Shey Kora is een integraal en spiritueel belangrijk onderdeel van het Shey Festival. Deze handeling van het rondlopen van de heilige Crystal Mountain is diepgeworteld in Tibetaans-boeddhistische praktijken, en belichaamt de fysieke expressie van toewijding en het nastreven van spirituele zuivering. Het zal een diepe indruk bij je teweegbrengen. En dan te bedenken dat dit festival slechts 1 keer in de twaalf jaar wordt gehouden!! In de buurt liggen nog 2 hele speciale kloostertjes die we ook zullen bezoeken. Hoe we deze dagen zullen invullen laten we afhangen van wat zich afspeelt op de verschillende dagen. Trek Crystal Mountain kora: 8 uur lopen, 1000m stijgen, 1000m dalen

Dag 18, 19 en 20

Van Shey naar Do Tarap

Deze drie dagen ben je in het onbewoonde berggebied van Upper Dolpo en Dolpo. Het is ongeveer 40 km en het pad loopt over 3 passen: de Sela Mukchun La (5075 m), de Langmusi La (5170 m) en de Numa La Noord (5150 m). Twee dagen ongerepte bergnatuur voordat je op dag 3 weer bij het eerste dorp komt: Tokyu. Dan is het nog 2 uur lopen naar Do. Dag 18: Shey-kamp tussen 2 passen (4650m), 6 uur lopen, 700m stijgen, 400m dalen Dag 19 Trek kamp-Numa La BC (4350m), 6 uur lopen, 750m stijgen,1150m dalen Dag 20 Trek Numa La BC-Do (4100m) of afhankelijk van interesse Ship Shog Gompa (4120m), 3 uur lopen, 0m stijgen, 250m dalen

Dag 21

rustdag Do Tarap of Ship Shog Gompa

Do is een voor deze streken vrij groot dorp waar je het dagelijkse leven kunt gadeslaan. Afhankelijk van het seizoen is dat ploegen, zaaien, onderhoud aan de velden en oogsten en zorgen dat de brandstofvoorraad voor de winter op peil is. Er is een klein kloostertje dat we kunnen bezichtigen en waar misschien wel een kleine ceremonie of lessen plaatsvinden. Kleren wassen (in de rivier) zal waarschijnlijk ook geen overbodige luxe zijn.

Dag 22

Trek Do-Maran (4650m), 4 (of 3) uur lopen, 500m stijgen, 0m dalen

Het pad slingert zich nu verder geleidelijk aan omhoog tot het basiskamp voor de volgende pas. We lopen langs een riviertje door kniehoog struikgewas. Het kamp zelf is een beetje behelpen wat betreft het vinden van een mooie vlakke plek voor de tent. Maar met behulp van de gidsen en dragers gaat dat zeker lukken.

Dag 23

trek Maran-Maran La (5380m)-Chap Chu (4650m), 5 uur lopen, 730m stijgen en dalen

Ship Shog is een tamelijk groot Bön klooster te midden van een omgeving van bruine, gele en groene heuvels en een ongelooflijke schitterende rotswand. Het ligt er bijzonder mooi wat nog wordt versterkt door de rij mooie chörten voor het klooster. We hebben vandaag wel even de tijd om het klooster te bezoeken. Het is oud en deels wat in verval, maar daardoor niet minder indrukwekkend. Meteen na het ontbijt beginnen we aan de klim naar de pas. Wanneer we op de top van een kam zijn zie je dat het na een klein stukje afdalen nog wat verder omhoog gaat. Om je heen niets dan desolate bergwereld met in het zuiden de machtige toppen van de Dhaulagiri, ons baken voor de komende dagen. Vanaf de pas kun je beneden je al de kampeerplaats zien: een klein stukje groen in een anders bruin/grijs landschap. We zijn nu in de vallei van de Barbung Khola.

Dag 24

Chap Chu-(in de buurt van) Panggang (3850m), 6 uur lopen, 100m stijgen, 900m dalen

Geleidelijk dalen we af in de vallei van de Barbung rivier. Dit is een nog buitengewoon authentieke vallei, veel minder belopen dan de vallei van de Tarap rivier waar nu een weg in aanleg is. Piepkleine dorpjes met akkertjes op de terrassen en verbonden door mooie paden die nogal up en down gaan. Onderweg komen we de bijzondere mensen van deze vallei tegen en ook de yaks die gebruikt worden als last dieren. Je loop steeds naar het zuiden, waardoor de Dhaulagiri al maar prominenter in beeld komt. En laten we de enorme bergmarmotten niet vergeten, die wanneer ze op hun achterpoten staan wel 70 cm groot kunnen zijn.

Dag 25

trek Panggang-Seri (4000m), 6 uur lopen, 650m stijgen, 500m dalen

Een typische dag van “Nepali Flat”. Voor de Nepalezen stelt het niet veel voor maar wij hebben toch het gevoel dat er pittige klimmetjes tussen zitten. Een aantal keren denk je ook dat het pad korter is dan het is. Dat komt dan doordat je opeens een zijvallei een heel stuk in loopt om lange afdalingen en weer stijgingen te voorkomen, maar het is wel steeds een stuk om. Het laatste stuk naar Seri Gaon (gaon=dorp) ga je weer wat omhoog terwijl de vallei natuurlijk daalt. Binnen de kortste keren heb je dan ook weer het gevoel dat je ergens hoog op de bergwand bent. Bij Seri ben je aan het eind van de vallei en voor je rijst in volle glorie de bijna 8000 meter hoge noordwand van de Dhaulagiri 2 op. Wedden dat je zelden zo’n indrukwekkend zicht op een bijna 8000-der hebt gehad. Seri is een primitief en toch welvarend dorp. Sinds hier de yarsa gomba wordt geoogst (een schimmel die groeit in een worm en die heel veel geld opbrengt bij de Chinezen (die denken dat het potentieverhogend werkt) gaat het dorp mee in de vaart der volkeren door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren. De huizen zijn er opvallend schoon en goed gebouwd. We mogen vast wel een huis van binnen bekijken en wat thee drinken bij een lokale familie.

Dag 26

trek Seri-Mukot (4000m), 5 uur lopen 600m stijgen, 600m dalen

Vanaf Seri dalen we af ongeveer 550m af naar de brug over de Barbung Khola. Na een stukje langs de rivier te hebben gelopen begint het pad weer te stijgen door een nauwe vallei waarbij we hoogte winnen aan een kant op de berghelling. Daarom hebben we heel goed zicht over overkant met de watervallen en gletsjers in de diverse zijvalleien. Mukot zelf ligt in een open stuk in de vallei met akkers. Het ligt er op 4000 meter en tocht heel beschut op de zuidhelling tegen de kouden winden en met veel zon. Een bijzondere en heerlijke en ook zeer afgelegen plek.

Dag 27

Mukot rustdag

Een dag om te rusten, de kleren weer eens te wassen, maar ook om even goed in het dorp rond te kunnen kijken. Ook hier worden we vast weer uitgenodigd bij een familie rond het open haardvuur in de woonkamer.

Dag 28

Mukot-Mu La BC (4850m), 5 uur lopen, 850m stijgen, 0m dalen

Rustigjes aan stijgen we nu weer door een desolaat berglandschap naar ons volgende kamp op ongeveer 4850 meter. Dit is een van de mooiste kampeerplekken van de hele Himalaya, zo pal onder de gletsjerwanden van de Dhaulagiri 2.

Dag 29

Mu La BC-Molum Sumna (4980m), 6 uur lopen, 850m stijgen, 720m dalen

Vandaag steken we het hoogste punt over van de hele reis: de Mu La op 5700 meter. In eerste instantie verloopt het pad heel geleidelijk omhoog langs de rivier. Na ongeveer 4 kilometer opent de vallei zich en bevind je je in een grote ruimte tussen de hoge bergen in. Het is even zoeken naar de juist overgang over de Mu La maar het wijst de weg vanzelf. Je ziet ook al een zigzagpad tegen een van de tegenover je liggende hellingen. Van de voet van de pas naar de top is een hoogte verschil van ongeveer 500 met en dat over een hemelsbrede afstand van 600 meter!! Dat betekent dus steil omhoog en op deze hoogte is dat nooit echt gemakkelijk. De afdaling is door een brede en weidse vallei en de kampeerplaats is ruim en op een grote vlakke plek waar 2 rivieren samenkomen.

Dag 30

Molum Sumna-Forest Camp (4230m), 6 uur lopen, 550 m stijgen, 1300m dalen

Vanuit ons comfortabele kamp lopen we nu langzaam maar zeker weer richting de bewoonde wereld. Over een dubbelpas gaat het vandaag van 5500 m en 5100 m. Na de 2e pas daal je op een directe manier af naar een kleine kampeerplaats tussen laag struikgewas.

Dag 31

Forest Camp-Sangda (3750m), 4 uur lopen, 400m stijgen, 580m dalen

Nog weer een dag tussen de bizarre landschappen die moeilijk te omschrijven zijn. Hard en kaal maar met prachtige kleuren en vormen. Je pad slingert zich daar overheen, tussendoor en altijd op en neer. Je steekt hier ook een grens over tussen de districten met de legendarische namen Dolpo en Mustang. We kamperen bij het dorpje Sangda, de huisjes compact tegen elkaar aangebouwd. Er is niet veel bewoning meer en het doet wat verlaten aan.

Dag 32

Sangda-Kagbeni (2900m), 8 uur lopen, 750m stijgen, 1650m dalen

De laatste dag lopen. De Nepalezen zijn hier bezig om een weg aan te leggen. Hoever deze al gevorderd is en bruikbaar met vervoer middel is nog ongewis. Als we de route moeten uitlopen dan is dat nog wel een aardige klus. Het pad stijg en daalt geleidelijk maar toch steek je weer een pas over op 4300 meter. Het uitzicht vanaf hier is formidabel: je hebt overzicht over bijna heel Mustang, je ziet de Thorung La en naar rechts, naar het zuiden de massieven van Annapurna en Dhaulagiri. Kagbeni-Jomosom (2850m) 1,5 uur met de jeep

Dag 33

reservedag

Mocht de weg naar Kagbeni om welke reden dan ook onbegaanbaar zijn of nog niet klaar dan gebruiken we deze dag om in Jomosom te komen.

Dag 34

Jomosom-Pokhara-Kathmandu, 2 binnenlandse vluchten

Ook hier geldt weer: als het lukt i.v.m. het weer. Gelukkig kunnen we nu redelijk betrouwbaar ook over land reizen, zij het dat dat veel meer tijd in beslag neemt.

Dag 35

KTM verblijf of reservedag.

Nog een reservedag om eventuele reiscomplicaties te kunnen opvangen, anders gewoon heerlijk verblijf in Kathmandu.

Dag 36

Kathmandu-Amsterdam

Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij kan het ook zijn dat je de volgende dag pas in Nederland aankomt.
  • Naam
    Heen
    Terug
    Groep
    Prijs
     
  • Naam Shey Festival Upper Dolpo
    Heen zondag 18 augustus 2024
    Terug zondag 22 september 2024
    1 - 12 Personen
     
  • Nederlandse reisleider Charles Halberstadt
  • trekkingpermit Dolpo
  • special trekking permit Inner Dolpo
  • ACAP en Shey-Phoksumdo National Park entryfee
  • TIMS registration
  • 4 nachten KTM hotel Holy Himalaya incl. ontbijt
  • 1 nacht hotel in Nepalgunj, incl. diner en ontbijt
  • binnenlandse vlucht Kathmandu-Nepalgunj
  • binnenlandse vlucht Nepalgunj-Juphal (of vervoer overland)
  • binnenlandse vluchten Jomosom-Pokhara en Pokhara-Kathmandu of vervoer over land
  • overnachting in een hotel in Pokhara wanneer nodig
  • overnachtingen in lodges waar mogelijk (maximaal 11) (maaltijden door eigen keukenstaf)
  • overnachtingen in tenten 1of 2 persoons
  • tenten, tafeltjes en stoeltjes
  • op trek: 3 maaltijden per dag
  • gids(en), 1 gids op 4 deelnemers
  • 1 kok en 1 tot 3 keukenhulpen
  • dragers (voor deelnemers 12 kg p.p.)
  • op trek: 3 maaltijden per dag
  • salaris, verzekeringen, voeding en uitrusting Nepalese medewerkers
  • boekingskosten inclusief bijdragen aan garantiefonds GGTO en Buur maakt Natuur
  • Internationale vlucht Amsterdam-Kathmandu: aanbevolen:
 €                       875 bekeken 12/7 bagage incl.
zo 18-8-2024 Air India Amsterdam New Delhi 20.40-08.00 2 pc x 23 kg
ma 19-8-2024 Air India New Delhi Kathmandu 14.00-16.00 2 pc x 23 kg
zo 22-9-2024 Air India Kathmandu New Delhi 10.05-11.35 2 pc x 23 kg
zo 22-9-2024 Air India New Delhi Amsterdam 13.15-18.50 2 pc x 23 kg
  • reis- en annuleringsverzekering
  • visum en vaccinaties
  • vervoer naar en van Schiphol
  • lunches en diners buiten de trekking
  • persoonlijke uitgaven, drankjes, souvenirs, fooien (+/- € 100,- p.p.)